Çağrılı Konuşmacılar

Kirsten Corin, 2006 yılında Cape Town Üniversitesi'nde (UCT) Fiziksel Kimya alanında doktorasını tamamlamıştır. UCT Kimya Mühendisliği Bölümü'ndeki Mineral Araştırma Merkezi'ne (CMR) 2008 yılında katılmıştır. Şu anda CMR’de Flotasyon Kimyası Profesörü ve Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta olup, aynı zamanda endüstri tarafından desteklenen ve temel araştırmalara odaklanan Reaktif Araştırma Grubu’nu (RRG) yönetmektedir. Madencilik sektörü, Güney Afrika ekonomisinin temel direklerinden biridir ve birçok açıdan başarısı doğrudan ulusal ekonomiyi etkilemektedir. Bu nedenle, minerallerin zenginleştirilmesi için kullanılan süreçlerde yapılacak herhangi bir iyileştirme, rekabet avantajı açısından büyük bir etki yaratacaktır. Mineral Zenginleştirme’nin verimliliği ve sürdürülebilirliği, UCT’nin Araştırma Güçlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kirsten Corin’in araştırmaları, flotasyon kimyası üzerine yoğunlaşmış olup flotasyon süreçlerinde suyun rolü, öğütme ve flotasyon kimyası ile minerallerin elektrokimyası gibi üç önemli alan üzerinedir. Ayrıca, cevher hazırlama alanında en prestijli dergilerden biri olarak kabul edilen Minerals Engineering ile Physicochemical Problems in Minerals Processing dergisilerinin editörlüğünü yapmaktadır.

Prof. Kirsten Corin

Prof. Saydam, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir, Türkiye) Maden Mühendisliği Bölümü'nden almış ve doktora sonrası araştırma bursunu Witwatersrand Üniversitesi, Johannesburg, Güney Afrika'da tamamlamıştır. Daha sonra üç yıl boyunca Johannesburg, Güney Afrika'da De Beers'de proje yöneticisi olarak çalışmış, 2006 yılında Maden Mühendisliği Fakültesi’nde Kıdemli Öğretim Görevlisi olarak görev almıştır. Kendisi 2017'den beri aynı bölümde profesör öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Araştırmalarının temel odak noktalarından biri, maden endüstrisinin mevcut ihtiyaçlarını ve gelecekteki zorluklarını ele almaktır. Bunlar, madencilik daha zor hale geldikçe ve artan sosyal, çevresel ve sağlık ve güvenlik standartları tarafından kısıtlandıkça karmaşık mühendislik problemleri olma eğilimindedir. Araştırma alanları arasında uzay kaynakları mühendisliği, zemin kontrolü, madencilik sistemleri ve maden tasarımı, maden Nesnelerin İnterneti ve teknoloji entegrasyonu ve yönetimi bulunmaktadır. Dünya çapında 50'den fazla araştırma kuruluşu ve üniversite ile araştırma iş birlikleri kurmuştur. Prof. Saydam'ın 250'den fazla yayını, mezun ettiği 20 doktora öğrencisi bulunmaktadır. Kendisi 15 milyon dolardan fazla araştırma hibesi almış olup AusIMM'in Uluslararası Geleceğin Madenciliği Konferans Serisini kurması ve başkanlığını yapması ve AusIMM'in AusRock Konferans Serisi ve Off-Earth Mining Forumlarının eş başkanlığını yapmasıyla tanınmaktadır. Prof. Saydam, 2020 UNSW Dekanlığı Küresel Etki Ödülü, 2019 UNSW Rektör Yardımcılığı Lisansüstü Araştırma Danışmanlık Ödülü ve 2017 Madencilik Profesörleri Derneği Uluslararası Tim Shaw Öğretimde Yenilik Ödülü de dahil olmak üzere birçok akademik ödül almıştır. Prof. Saydam halen UNSW Maden ve Enerji Kaynakları Mühendisliği Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı, AusIMM Üyesi, ISRM Planetary Rock Mechanics Komisyonu Başkanı, UNSW Avustralya Uzay Mühendisliği Araştırma Merkezi (ACSER) Müdür Yardımcısı ve SOMP (Maden Profesörleri Derneği) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konsey Üyesidir. Saydam, aynı zamanda SOMP'nin 2023-2024 dönemi Başkanlığını da yürütmüştür.

Prof. Serkan Saydam
.

Luís Marcelo Tavares, Rio de Janeiro Federal Üniversitesi (UFRJ) Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır. Rio Grande do Sul Federal Üniversitesi’nden Maden Mühendisliği alanında lisans, Metalürji Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesine ve Utah Üniversitesi’nden Ekstraktif Metalürji alanında doktora derecesine sahiptir. Güney Amerika’da kırma ve öğütme alanında lider olarak tanınan UFRJ Mineral Teknoloji Laboratuvarı’nı kurmuştur. Almanya merkezli, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Global Comminution Collaborative (GCC)’in kurucuları arasında yer almış ve ilk başkanı olmuştur. Profesör Tavares, cevher hazırlama alanındaki birçok birim operasyon için geliştirdiği modellerle tanınır; özellikle, önde gelen DEM yazılımlarında bulunan Tavares Kırılma Modeli büyük ilgi görmüştür. Günümüze kadar, 60’tan fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiş, uluslararası hakemli dergilerde 150’den fazla makale yayımlamış ve 200’den fazla sanayi projesinin baş araştırmacısı olmuştur. Yayınları, Scopus’ta 6000’den fazla atıf almış olup Prof. Tavares 2020’den bu yana Elsevier-Stanford tarafından yayımlanan dünyanın en etkili %2 bilim insanı listesinde yer almaktadır.

Prof. Luís Marcelo Tavares