Yürütme Kurulu

Zonguldak-Amasra doğumludur. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden, doktora derecesini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden almıştır. Aynı zamanda, Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. 1985 yılından itibaren Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nda çalışmış, Planlama Müdürlüğü ve Stratejik Planlama Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür. Meslek yaşamı süresince çok sayıda mühendislik projesinin yapımında görev alan Dr. Nejat Tamzok, 2016-2023 yılları arasında TMMOB Maden Mühendisleri Odası hakemli yayını olan Bilimsel Madencilik Dergisi’nin Baş Editörlüğü görevini üstlenmiş, 2013 yılında gerçekleştirilen 23. Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi’nin başkanlığını yapmıştır. Halen enerjipolitik.com, enerjigunlugu.net ve eurasiareview.com haber sitelerinde enerji ve madencilik üzerine köşe yazıları yazmaktadır. Maden Mühendisleri Odası, Dünya Madencilik Kongresi Türk Milli Komitesi, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi ve ODTÜ Mezunları Derneği’ne üyelikleri bulunmaktadır.

Dr. Nejat TAMZOK
BAŞKAN

İlkay Bengü Can, 2023 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde Profesör olarak görev yapmaktadır. Lisans (1997), Yüksek Lisans (2000) ve Doktora (2006) derecelerini aynı üniversite ve bölümde tamamlamıştır. Araştırma alanı, proses mineralojisi ve akım şeması geliştirme/optimizasyonu dahil olmak üzere cevher hazırlama üzerinedir. Cevher hazırlama yöntemleri, proses mineralojisi ve çimento konularında çeşitli uluslararası dergilerde ve kongre/sempozyum bildirilerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. AMIRA P9, Horizon2020 gibi çeşitli ulusal ve uluslararası araştırma projelerine ve zenginleştirme tekniklerinin geliştirilmesi, proses akım şeması, ekipman seçimi ve tesis tasarımı, proses tesislerinin performans değerlendirmesi ve optimizasyonu ile ilgili çalıştaylara katılmıştır.

Prof. Dr. İlkay Bengü CAN
II. BAŞKAN

Dr. Mehtap Gülsün Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda mühendis olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Maden mühendisi olarak üniversite ve devlet kurumlarında görev yapmıştır. Cevher hazırlama, nadir toprak elementleri ve yenilenebilir enerji uzmanlık alanları arasında yer alır. Ulusal ve uluslararası dergi, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale ve bildirileri bulunmaktadır. Birçok kongre ve sempozyumda düzenleme kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak yer alarak, bildiriler kitaplarını hazırlamıştır.

Dr. Mehtap Gülsün KILIÇ
II. BAŞKAN

1986 yılında Hacettepe Üniversitesinden maden mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından çeşitli özel sektör çalışmalarından sonra 1990 yılında Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (EİE) göreve başladı. 1996-2001 Enerji Yapı Yol Sendikasında Eğitim Sekreterliği görevini yürüttü. 2001 Yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)’de kamu yönetimi yüksek lisans programını tamamladı. EIE’nin kapatılmasından sonra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünde görevini sürdürdü. 2018 -2024 yılları arasında Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunda Genel Sekreter olarak görev yaptı. Halen Maden Mühendisleri Odası’nın çeşitli çalışma gruplarında faaliyetlerine devam etmektedir.

M. Erşat AKYAZILI
YAZMAN

Mehmet Zaman 1992 yılı ODTÜ Mühendislik Fakültesi-Maden Bölümünden mezun oldu. Çalışma Hayatı: Milli Eğitim Bakanlığı-İngilizce öğretmenliği (Ekim 1993-Ocak 1998), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Mühendis, APK Kurulu Başkanlığı (Ocak 1998-Mayıs 2007), Maden İşleri Gn. Md. (Mayıs 2007-Haziran 2014), Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Gn. Md. -Transit Boru Hatları Daire Başkanlığı (Haziran2014-halen), TMMOB Maden Mühendisleri Odası 43., 44., 48. ve 49. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi.

Mehmet ZAMAN
SAYMAN

Deniz Altun, Lisans (2007), Yüksek Lisans (2011) ve Doktora (2017) derecelerini Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamış ve aynı bölümde Cevher Hazırlama A.B.D.’nda Araştıma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Kırma ve öğütme işlemleri üzerine ulusal ve uluslararası projelerde yer almaktadır. Özellikle malzeme karakterizasyonu, boyut küçültme ekipmanları ve devrelerinin optimizasyonu, modellenmesi, simülasyonu konulu birçok makalesi yayınlanmıştır.

Doç. Dr. Deniz ALTUN
ÜYE

Okay Altun, Lisans (2004), Yüksek Lisans (2007) ve Doktora (2013) derecelerini Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı bölümde Cevher Hazırlama Bölümü’nde Doçent Dr. olarak görev almaktadır. Aynı zamanda UMREK Yetkin Kişisi ve AusIMM üyesidir. Çalışma alanları kırma ve öğütme devrelerinin modellenmesi, simülasyonu ve optimizasyonudur. Uzmanlaştığı teknolojiler havalı sınıflandırıcılar, kuru/yaş karıştırmalı değirmenler ve yarı-otojen değirmenlerdir. Ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde (AMIRA, P9) yer almış ve uluslarası dergilerde çalışmaları yayınlanmıştır.

Doç. Dr. Okay ALTUN
ÜYE

1982 yılında İTÜ Maden Fakültesinden mezun oldu. Karadeniz Bakır İşletmelerinde mühendis ve idareci olarak çalıştı. Halen, Odamız Onur Kurulu Üyeliği görevinin yanısıra MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Dairesinde çalışmaya devam ediyor.

Selim ALTUN
ÜYE

1986 yılında maden mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetin ardından sırası ile Türkiye Demir-Çelik İşl. Gen, Müd. Bağlı Divriği madenleri, Karabük ve İskenderun Demir-Çelik fabrikalarında çalıştı. Daha sonra Maden İşl. Geni Müd. ve MTA’nın çeşitli birimlerinde çalıştıktan sonra 2020 yılında emekli oldu. Halen Odamızın çeşitli komisyon ve kurullarında görev yapmaktadır.

Nadir AVŞAROĞLU
ÜYE

2000 yılında Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirmiştir. 2001 yılında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak işe başlamıştır. 2003 yılında aynı üniversitede Maden Mühendisliği, Maden İşletme Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini derece ile tamamlamıştır. 2003-2010 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmış ve Doktora derecesini aynı bölümde almıştır. 2012-2014 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Penn State Üniversitesi, Enerji ve Mineral Mühendisliği Bölümü'nde “Misafir Öğretim Üyesi” olarak görev yapmış ve Maden Tasarımı ve Enerji Ekonomisi derslerini vermiştir. 2001-2003 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesinde; 2003-2010 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde “Araştırma Görevlisi” olarak görev yapmıştır ve daha sonra 2011 - 2020 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi’nde “Yardımcı Doçent” olarak atanmıştır. 2020 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim dalında göreve başlamıştır. 2021 yılında Doçentlik ünvanını almış ve halen aynı Bölümde Geoteknik Anabilim dalında Doçent olarak görev almaktadır. 2023 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Dekan Yardımcısı olarak atanmıştır ve görevine halen devam etmektedir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Doç. Dr. Cihan DOĞRUÖZ
ÜYE

Sena Naz Gökdemir, 2021 yılından beri Demir Export A.Ş. Arge Laboratuvarı'nda uzman proje mühendisi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamış ve yüksek lisansını da 2023 yılında aynı bölümde başarıyla tamamlamıştır. Çalışma alanları arasında şirket içi veya yeni gelen projelerin değerlendirilmesi için veri kaynağı sağlamak, farklı cevher zenginleştirme yöntemleri üzerine araştırma yapmak, sürdürülebilir çalışmaları desteklemek ve maden süreçlerinin dijitalleşmesi üzerine çalışmak yer almaktadır. Bu kapsamda, teknik bilgisi ve deneyimiyle projelerde veri analizi yaparak çözüm önerileri sunmakta, cevher zenginleştirme tekniklerini geliştirmekte ve madencilik süreçlerinde dijital teknolojilerin etkin kullanımını sağlamak için çalışmalar yürütmektedir.

Sena Naz GÖKDEMİR
ÜYE

Giresun- Eynesil’de, 1961’de doğmuştur. İTÜ Maden Fakültesi Maden İşletme Bölümü’nden 1983’de mezun olmuştur. Devlet bursuyla gönderildiği ABD’de, University of Minnesota’da, 1988’de yüksek lisansını tamamlamış ve Hacettepe Üniversitesi’nde, asit maden drenajı konulu doktorasını, 2011’de bitirmiştir. Bu arada, 2005’te, Genel Kurmay Başkanlığı’na bağlı Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun olmuştur. MTA Genel Müdürlüğü’nde mühendis, birim yöneticisi ve daire başkanlığı görevlerini yürütmüş, 2017’de kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır.

Mehmet KARADENİZ
ÜYE

2009 yılında Maden Mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından girdiği Maden Danışmanlık firmalarında Maden Mühendisi olarak görev aldı. 11 yıl Çimento Sektöründe İş Güvenliği alanında kariyerine devam etti. Şimdi Eti Soda A.Ş. bünyesinde İş Güvenliği alanında çalışmaya devam ediyor. Halen Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Pelin KERTMEN
ÜYE

1992, Sivas Yıldızeli doğumludur. Lisans eğitimini (2015) Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümünde tamamlamıştır. IMCET 2022 ve IMCET 2023 Yürütme Kurulu'nda görev almıştır. TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nda Bilgi İşlem ve Eğitim Koordinatörlüğü yanısıra halen Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Gülcan KOÇ
ÜYE

İsmail Fatih ÖZKAN 1974 yılında Ankara’da doğdu. Eğitim ve çalışma hayatı Ankara’da geçti. 1998 yılı Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü mezunudur. Maden makinaları ve ekipmanları satışı ile ilgili tecrübe sahibidir.

Fatih ÖZKAN
ÜYE

Dr.Savaş Özün, 2001 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2002 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2012 yılında aynı bölümde doktora çalışmasını tamamladı. Doktora çalışmaları esnasında 2010 yılında Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Kimya Bölümü'nde konuk araştırmacı olarak da çalıştı. Doktora derecesini tamamladıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde çalışmaya başlayan Savaş Özün, 2017-2018 yılları arasında Utah Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü'nde doktora sonrası araştırmalarda bulundu. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde Doç.Dr ve, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde de Dekan Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Cevher hazırlama ve zenginleştirme, flotasyon, kömür, endüstriyel mineraller ve metalik cevherlerin zenginleştirilmesi, mineral/sulu sistemlerin yüzey kimyası, gravite zenginleştirmesi vb. konular başlıca araştırma alanları arasındadır. Çok sayıda uluslararası/ulusal yayını bulunmaktadır. Evli olup, biri erkek ve biri kız iki çocuk sahibidir.

Doç. Dr. Savaş ÖZÜN
ÜYE

1986 yılında maden mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından girdiği MTA Genel Müdürlüğü Sondaj Dairesi’nde çeşitli görevler ve projelerde yer aldı. Başta jeotermal sondajlar olmak üzere MTA adına ülkemizde yapılan birçok sondajda görev aldı. 1999 yılında sondaj konusunda doktora çalışmasını tamamladı. Halen Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu başkan vekili olarak görev yapmaktadır.

Dr. Bülent TOKA
ÜYE

1961 yılında Sinop’ta doğdu. H.Ü. Zonguldak Müh. Fak. Maden Bölümü’nden 1982 yılında mezun oldu. ETAŞ Madencilik, MATAŞ Madencilik, KBİ de çalıştıktan sonra, 2020 yılında MTA dan emekli oldu.

Muharrem TORALIOĞLU
ÜYE

Emre YILMAZKAYA, 2017 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans (2004), Yüksek Lisans (2007) ve Doktora (2013) derecelerini aynı üniversite ve bölümde tamamlamıştır. 2007 yılında “Elmas Telli Blok Kesme Yönteminde Kesimi Etkileyen Bazı Faktörlerin İncelenmesi” başlıklı yüksek lisans tezini; 2013 yılında ise “Bilgisayar Kontrollü Tektel Sistemi ile Blok Kesmede Etken Faktörlerin İncelenmesi” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Doğal taş kesme/işleme teknolojileri, açık ocak madenciliği ve kaya mekaniği konularında çeşitli uluslararası dergilerde ve kongre/sempozyum bildiri kitaplarında yayınlanmış makale ve bildirileri bulunmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Emre YILMAZKAYA
ÜYE

Ankara Fen Lisesi mezunu olan Rahime Aykaç, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda, Adalet Bölümünden mezun olmuş ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde de öğrenimini sürdürmektedir. Rahime, dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi alanında geniş bir tecrübeye sahiptir. Bu alandaki yetkinliğini, aldığı sertifikalar ve Alman bir şirkette sosyal medya uzmanlığı yaparak kazanmıştır. Ayrıca, freelance olarak çeşitli şirketlere sosyal medya danışmanlığı hizmeti sunmuş ve içerik yazarlığı yapmıştır. Madencilik sektörü ile ilgili çalışmalarına Genç Madenci platformunda yıllardır aktif görev alarak katkıda bulunan Rahime, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi'nde Öğrenci Temsilciliği görevini yürütmektedir. IMCET2025 etkinliğinde, dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi alanında çalışarak, etkinliğin online görünürlüğüne ve başarısına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Rahime AYKAÇ
Öğrenci Üye

Keşan Fen Lisesi'nden mezun olmuştur. Şu anda Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) maden mühendisliği eğitimi almaktadır. Eğitim sürecinde, TMMOB Maden Mühendisliği Odası'nın genç madenciler sosyal medya platformunda yardımcı olarak görev almış ve şu anda bu platformun sorumluluğunu üstlenmektedir.

Neslihan Gül YILDIZ
Öğrenci Üye